Audio upgrade: Mercedes CLS

Home/Projecten/Audio upgrade: Mercedes CLS
Mercedes CLS audio upgrade 1

Een zeer geslaagde audio upgrade voor deze Mercedes CLS.

Het eindresultaat is een geluidsinstallatie waarbij volume, klank en dynamiek volledig in balans zijn en zorgen voor veel luister en rijgenot.

Het originele audiosysteem van Harman Kardon was helaas niet naar wens. Als echte muziekliefhebber zorgde de slechte geluidskwaliteit voor veel ergernis. Tijd voor een audio upgrade op maat voor deze fraaie Mercedes CLS.

De volgende upgrades op het gebied van geluid zijn er verricht:

  • Akoestisch dempen en isoleren van de deuren
  • Subwoofer geplaatst in Custom made kist
  • 2 versterkers geplaatst waarvan 1 met DSP (Digitaal Sound Processor)
  • Speakers en tweeters geplaatst
  • Afstelling van de geluidsinstallatie met behulp van een meetmicrofoon en referentiecurve.

Geluid

Een belangrijk onderdeel van een audio upgrade is het isoleren en dempen van de auto, dit zorgt voor een enorme verbetering van de akoestiek in de auto. Daarnaast vermindert het resonanties en rijgeluiden van buitenaf.

Rekening houdend met de wens van de klant is er gekozen om de subwoofer te plaatsen achter in de laadruimte. Om het juiste aantal liters te verkrijgen wat nodig is voor de subwoofer, is de JL Audio subwoofer geplaatst in een Custom Made kist.

De bestaande luidsprekers in beide voorportieren zijn vervangen door high end luidsprekers van Boxmore. Ook is er een 10- kanaals DSP (Digital Sound Processor) versterker en een mono versterker geplaatst. Met de DSP kunnen we heel precies de klank en het volume aanpassen, waardoor het geluid warmer en voller klinkt.

Na de montage is de geluidsinstallatie afgesteld met behulp van een meetmicrofoon en een referentiecurve, waardoor alle frequenties goed zijn ingeregeld en in balans zijn.

De eigenaar gaf aan erg tevreden te zijn over het eindresultaat; “Een mooie warme sound en erg veel detail, Dire Straits en Pink Floyd ect, klinken nu echt heel mooi!”.

Bekijk hoe de audio upgrade van deze Mercedes CLS is geworden op de foto’s.

Ook interesse in high end audio voor de perfecte geluidsbeleving?
Een afspraak is snel gemaakt!

Wilt u ook beter geluid in uw auto? Mist u dynamiek en de juiste basweergave? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw auto, rekening houdend met uw wensen, budget en wat bij uw auto past.

Audi Audio upgrade

Audi audio upgrade 

BMW Audio upgrade

BMW audio upgrade 

Mercedes Audio upgrade

Mercedes audio upgrade 

Tesla Audio upgrade

Tesla audio upgrade 

Audi Audio upgrade

Volkswagen audio upgrade 

Wilt u ook beter geluid in uw auto?
Mist u dynamiek en de juiste basweergave?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw auto, rekening houdend met uw wensen, budget en wat bij uw auto past.

Contact opnemen

Gerelateerde projecten

Deel deze pagina, Kies uw platform!

Ga naar de bovenkant