Audio upgrade: Ford F250

Home/Projecten/Audio upgrade: Ford F250
Audio upgrade Ford F250 1

Een aantal mooie upgrades op het gebied van geluid en comfort voor deze Ford F250.

Het originele audiosysteem was niet naar wens, het ontbreken van een flinke dosis bas was voor de eigenaar een groot gemis.

Ook was de behoefde naar meer comfort tijdens het rijden met betrekking tot het navigeren, Bluetooth bellen, muziek streamen en parkeren.

De volgende upgrades zijn er verricht:

  • Akoestisch dempen en isoleren van de deuren
  • Subwoofer geplaatst in een Custom Made kist
  • 2 Versterkers met DSP (Digitaal Sound Processor) geplaatst
  • Luidsprekers in de deuren en C stijl geplaatst
  • Afstelling van de geluidsinstallatie met behulp van een meetmicrofoon en referentiecurve
  • Alpine multi mediasysteem
  • Achteruitrijcamera
  • Voorcamera
  • Dashcam
  • LED verlichting

Geluid

De auto is volledig akoestisch gedempt wat niet alleen de akoestiek ten goede komt, maar het vermindert ook resonanties en rijgeluiden van buitenaf.

De wens was een geluidsinstallatie met een flinke dosis bas. Dat is goed gelukt met de subwoofer van JL AUDIO. Om het juiste aantal liters te verkrijgen wat nodig is voor de subwoofer, is de JL Audio subwoofer geplaatst in een Custom Made kist. De kist is achter de achterbank gemonteerd, waar ook de versterker van het merk HELIX met DSP ( Digitaal Sound Prosescor) is geplaatst. De DSP zorgt voor de juiste afstelling van de frequenties. Samen met de subwoofer versterker van MOSCONI de PICO 1, en de luidsprekers van JL AUDIO voor en achter, is het resultaat een heerlijk klinkende geluidsinstallatie. Met een flinke hoeveelheid bas, maar wel met de sprankelende hoge tonen en de juiste dynamiek.

Comfort

Het nieuw geplaatste multimedia toestel van ALPINE (ILXF115 D) beschikt o.a. over draadloos Apple CarPlay, en bedraadt Android Auto. Met dit multimedia systeem is het mogelijk om o.a. muziek te streamen, Bluetooth bellen, en navigeren via bijvoorbeeld Google Maps.

Voor het parkeergemak is er een achteruitrijcamera en een voorcamera geplaatst van het merk Alpine met beeldweergave op het multimedia scherm.

De verlichting is naar wens aangepast, zo zijn er flitsers in de grille voor en achter geplaatst die zowel blauw als amberkleurig flitsen.

Het eindresultaat is een geluidsinstallatie met een geweldige sound beleving, en met de juiste look die zo goed bij deze auto past. Het is dan ook een opvallende verschijning is deze Ford F250, zoals de eigenaar het zelf mooi verwoorde: ”Een auto die gezien en gehoord mag worden”.

Bekijk hoe de audio upgrade van deze Ford 250 is geworden op de foto’s.

Ook interesse in high end audio voor de perfecte geluidsbeleving?
Een afspraak is snel gemaakt!

Wilt u ook beter geluid in uw auto? Mist u dynamiek en de juiste basweergave? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw auto, rekening houdend met uw wensen, budget en wat bij uw auto past.

Audi Audio upgrade

Audi audio upgrade 

BMW Audio upgrade

BMW audio upgrade 

Mercedes Audio upgrade

Mercedes audio upgrade 

Tesla Audio upgrade

Tesla audio upgrade 

Audi Audio upgrade

Volkswagen audio upgrade 

Wilt u ook beter geluid in uw auto?
Mist u dynamiek en de juiste basweergave?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw auto, rekening houdend met uw wensen, budget en wat bij uw auto past.

Contact opnemen

Gerelateerde projecten

Deel deze pagina, Kies uw platform!

Ga naar de bovenkant