Legaal verkeersveiligheidssysteem

Target Blu Eye 2 is een geavanceerd verkeersveiligheidsysteem waarmee u op legale wijze tijdig gewaarschuwd wordt voor de naderende hulpdiensten. Ongeacht of deze hulpdiensten met of juist zonder zwaailicht en sirene rijden.

Laat u waarschuwen voor naderende hulpdiensten

Target Blu Eye 2 detecteert de aanwezigheid van de volgende hulpdiensten: Politievoertuigen, (surveillanceauto’s, maar ook de onopvallende politieauto’s), politiemotoren, ambulances, en brandweerwagens. Dankzij Target Blu Eye verhoogt u niet alleen de verkeersveiligheid, dit systeem zorgt er ook voor dat u alert en tijdig kunt reageren als u bijvoorbeeld net iets te hard rijdt.

Hoe werkt Target Blu Eye 2

Target Blu Eye 2 detecteert de aanwezigheid van de C2000 radio’s van de hulpdiensten. Deze radio’s zenden korte pulsen uit wanneer ze zijn aangemeld in het C2000 netwerk. De pulsen worden door Target Blu Eye omgezet in een hoorbaar en zichtbaar waarschuwingssignaal.

De afstand waarop Target Blu Eye 2 een hulpdienst signaleert, varieert van enkele honderden meters tot ongeveer één kilometer. Dit is ruim op tijd om op de situatie te anticiperen en snel opzij te gaan en/of uw snelheid te verminderen.

Target Blu Eye is overal in Europa legaal, het is immers een systeem dat aantoonbaar de verkeersveiligheid van alle weggebruikers vergroot. Het systeem is bruikbaar in alle landen waar het Tetra (C2000) netwerk in gebruik is, o.a. België, Luxemburg, Duitsland, Groot- Brittannië, en Scandinavië.

Neem contact met ons op

Target Blu Eye 2 in de binnenspiegel

De nieuwste technologie maakt het mogelijk om het LED display van de Target Blu Eye 2 te monteren in de binnenspiegel, waarbij de functionaliteit van de binnenspiegel geheel blijft behouden. Nadert u een hulpdienst dan klinkt er een akoestische waarschuwing en is dit gelijktijdig zichtbaar op het LED display in de binnenspiegel. In één oogopslag kunt u zien of de hulpdienst dichterbij komt of juist van u verwijdert. Met de nieuwste Target Blu Eye 2 kunnen maar liefst 3 hulpdiensten gelijktijdig worden gedetecteerd.

Neem contact met ons op

Toegestaan in heel Europa

Target Blu Eye 2 informeert alleen over de aanwezigheid van hulpdiensten en maakt daarbij onderscheid maakt tussen diverse hulpdiensten. Om die reden is het systeem wettelijk toegestaan in heel Europa.

Alle hulpdiensten worden gesignaleerd die actief staan in het C2000 netwerk van hulpdiensten. Zowel politie, brandweer en ambulance vallen binnen dit netwerk zodat u tijdig wordt gewaarschuwd. Daarmee voldoet de Target Blu Eye 2 aan de Europese wetgeving met betrekking tot meldingen van onder andere politie-, brandweer- en ambulancediensten.

Target Blu Eye 2 laten inbouwen 

JB Car Systems is inbouw specialist en dealer van Target Blu Eye 2.
U kunt bij ons Target Blu Eye vakkundig en professioneel laten inbouwen, zonder dat dit afbreuk doet aan het interieur van uw auto.

U heeft de keuzemogelijkheid uit 2 displays:

  • LED display voor montage in de binnenspiegel.
  • LCD display (2,4 inch) voor montage in of op het dashboard.

Voor advies op maat nodigen we u graag uit om ons bedrijf in Meppel te bezoeken.

Neem contact met ons op

Wij behandelen uw auto met de best mogelijke zorgvuldigheid. Daarnaast beschikt ons bedrijf over videobewaking, alarm en 24-uurs beveiliging.
Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en nodigen u graag uit om ons bedrijf in Meppel te bezoeken.

  • Jaren ervaring

  • Perfecte inbouw

  • Maatwerk

  • Moderne en beveiligde werkplaats

Neem contact op