Voorkom diefstal of inbraak

Een alarmsysteem of beveiliging kan diefstal of inbraak voorkomen. Als erkend SCM inbouwbedrijf voor alarmsystemen bouwen wij vakkundig een autoalarm in, met het daarbijbehorende SCM certificaat. Ook voor het herkeuren van uw alarmsysteem bent u bij JB Car Systems aan het juiste adres.

Autoalarm laten inbouwen

Beveiligingssystemen worden door Kiwa SCM onderverdeeld in 5 alarmklassen. Hieronder vindt u een overzicht. Welke beveiligingsklasse uw noodzakelijk is, hangt af van het soort voertuig en het type autoverzekering die u wenst of verplicht bent van uw verzekeraar.

SCM Klasse 1 alarm

Een klasse 1 alarm oftewel beveiligingsklasse ‘Startonderbreker’. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een elektrisch systeem (startonderbreker). Deze alarmklasse bevat geen inbraakdetectie of alarmering en is enkel bedoeld als startonderbreking.

SCM klasse 3 alarm

Een Klasse 3 alarm is een alarmsysteem met hellingshoek detectie. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een SCM/CCV gecertificeerde Klasse 1 startonderbreker, aangevuld met een alarmsysteem met inbraakdetectie en alarmering.

Met deze inbraakdetectie beveiligt u uw auto extra goed. De omtrek detectie zorgt ervoor dat de autodeuren, achterklep en motorkap zijn beveiligd. Bij het openmaken van de auto gaat het alarmsysteem af, en springen de knipperlichten aan. Ook zal het alarm afgaan als de auto wordt opgekrikt of verplaatst. Het alarmsysteem is niet gekoppeld aan de alarmcentrale en schakelt niet automatisch uit als u de auto van het slot afhaalt.  Er zijn systemen die het alarmsysteem via een bluetooth dongle uitschakelen. Het automatisch laten inschakelen van het alarmsysteem is toegestaan.

SCM klasse 4 alarm

Een klasse 4 alarmsysteem omvat een voertuigvolgsysteem (VVS+) en daarnaast een klasse 1, of 3 alarmsysteem echter zonder onderlinge koppeling. Met een voertuigvolgsysteem of track & trace systeem kan een auto na een eventuele diefstal middels een GPS signaal worden getraceerd door een erkende PAC (Particuliere Alarm Centrale, meldkamer). Het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd door een bewegingssensor of na een melding van diefstal door de eigenaar.

SCM klasse 5 alarm

Een klasse 5 alarmsysteem omvat een voertuigvolgsysteem gekoppeld aan een klasse 3 alarmsysteem. Met een voertuigvolgsysteem kan een auto na een eventuele diefstal middels een GPS signaal worden getraceerd door een erkende PAC (Particuliere Alarm Centrale, meldkamer).
Het voertuigvolgsysteem kan gebruikt worden om uw auto te beveiligen, op te sporen of live te volgen. In combinatie met een startonderbreker voorkomt u dat uw voertuig ongewenst gestart kan worden. Het systeem voldoet aan alle gestelde officiële eisen, en geeft een automatische melding aan de PAC.

Autoalarm inbouwen

JB Car Systems bouwt autoalarmen en voertuigvolgsystemen in die voldoen aan de eisen van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigenbeveiliging). Deze zijn voorzien van een SCM certificaat die 36 maanden geldig is. Daarna dient u het alarmsysteem jaarlijks te laten keuren. JB Car Systems kan uw autoalarm herkeuren.
Een klasse 4 of 5 autoalarm is altijd gekoppeld aan een abonnement omdat u rechtstreeks in contact staat met de PAC (Particuliere Alarm Centrale) met de daar bijbehorende service.

Wij behandelen uw auto met de best mogelijke zorgvuldigheid. Daarnaast beschikt ons bedrijf over videobewaking, alarm en 24-uurs beveiliging.
Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en nodigen u graag uit om ons bedrijf in Meppel te bezoeken.

Wilt u meer informatie over autoalarm inbouwen?

  • Jaren ervaring

  • Perfecte inbouw

  • Maatwerk

  • Moderne en beveiligde werkplaats

Neem contact op